Φέτος έγινα μαμά για δεύτερη φορά. Παρά τον ερχομό του 2ου παιδιού μου όμως, η επιστροφή μου στο ινστιτούτο ήταν άμεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές φίλες και πελάτισσες να με ρωτάνε σχεδόν καθημερινάΜα καλά πως τα καταφέρνεις;” ή μου λένεΣε θαυμάζω που τα καταφέρνεις και φαίνεσαι ήμερη και χαλαρή”!

Χαμογελάω και συνήθως απαντάω: “Δεν ξέρω πως το κάνω”.

Η αλήθεια είναι όμως άλλη. “Δεν τα καταφέρνω όλα”.  Όταν ρίχνομαι στη δουλειά, χάνω χρόνο από τα παιδιά μου και όταν είμαι με τα παιδιά μου, σίγουρα  έχω αφήσει εκκρεμότητες στο μαγαζί. Ένα μόνιμο τρέξιμο.

Και τελικά κοιτάζω τριγύρω μου και οι περισσότερες μαμάδες που γνωρίζω, ακόμα κι αυτές που κάνουν αυτά τα σχόλια θαυμασμού δεν κάνουν τίποτα λιγότερο από μένα. Το κόλπο είναι να παραμένεις ήρεμη και να είσαι περήφανη που είσαι γυναίκα και μαμά γιατί οι μαμάδες «σκίζουν»!

Οι μαμάδες έχουν εμπειρία στο «multitasking». Είναι συνηθισμένες να διαχειρίζονται αγχώδεις καταστάσεις και να συντονίζουν πλήθος εργασιών που αφορούν τα παιδιά, το σπίτι, το σχολείο, το φαγητό, τα κατοικίδια, σε συνδυασμό με αμέτρητες άλλες ευθύνες. Σαυτό το σημείο έρχεται το δικό μου αντικείμενο:

Η φροντίδα του δέρματος.

 

Είναι από τα τελευταία πράγματα που θα κάνεις μέσα στη μέρα σου. Έχω παραμελήσει κι εγώ τον εαυτό μου σε διάφορες φάσεις. Σκέψου όμως για να είσαι η καλύτερη μαμά, η καλύτερη σύζυγος, η καλύτερη αδελφή, η καλύτερη φίλη και η καλύτερη γυναίκα, πρέπει πρώτα να φροντίσεις τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να κοστίσει πολλά χρήματα ή να πάρει πολύ χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου και να έχεις ένα υγιές, ζωντανό δέρμα.

Υποστηρίζω θερμά τη βασική, απλή, εύκολη και προσιτή φροντίδα του δέρματος γιατί δεν βαριέσαι να την κάνεις. Και από το τίποτα, αυτή η βασική φροντίδα θα κρατάει το δέρμα σου λαμπερό και καθαρό χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις πολλά προϊόντα ομορφιάς.

Πρωί

  • Ξέπλυνε το πρόσωπό σου με νερό και σκουπίσέ το με μια πετσέτα
  • Με ένα δίσκοβαμβάκι πέρασε μια τονωτική λοσιόν όλο το πρόσωπο
  • Μασάζ με ενυδατική κρέμα καθώς την εφαρμόζεις.

Έτοιμη!

Βράδυ

  • Καθάρισε το πρόσωπό σου κάνοντας ένα καλό ντεμακιγιάζ.
  • Πέρασε με λοσιόν όλο το πρόσωπο.
  • Μασάζ με ενυδατική κρέμα καθώς την εφαρμόζεις

Αυτό είναι. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο. Και όχι, δεν χρειάζεται να έχεις άλλη κρέμα για το πρωί και άλλη για το βράδυ .

Αυτά τα 3-4 λεπτά που θα ασχοληθείς στο μπάνιο προσπάθησε να χαλαρώσεις. Ήρεμες βαθιές ανάσες να κατέβουν τα επίπεδα του στρές κι έτσι πιο ήρεμη μπορείς να εστιάσεις στο να είσαι η καλύτερη μαμά που μπορείς να είσαι.

Καλέστε μας