Κρέμα Ματιών. Το κλασικό debate στο χώρο της ομορφιάς.

Θα μας χωρίσω σε 2 κατηγορίες. Σε αυτές που τη θεωρούν «απολύτως απαραίτητη» και σε όσες πιστεύουν ότι «είναι μια ακριβή ενυδατική σε μικροσκοπική συσκευασία». Με έχετε ρωτήσει πολλές φορές τι πιστεύω. 

Tο δέρμα γύρω από τα μάτια είναι μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες περιοχές στο πρόσωπό μας , είναι πιο εύθραυστο, πιο επιρρεπές σε ξηρότητα και δείχνει ταχύτερα από τα υπόλοιπα μέρη του προσώπου την ηλικία και την κόπωση. Η συνεχής κίνηση των ματιών και το μάζεμά τους, επιταχύνει επίσης την εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων, ενώ και τα υγρά που συγκεντρώνονται κάτω από τα μάτια προκαλούν πρήξιμο και μαύρους κύκλους. 

Ναι! Οι περισσότερες κρέμες ματιών περιέχουν πολλά συστατικά τα οποία είναι παρόμοια ή ίδια με αυτά που περιέχονται σε μια ενυδατική προσώπου. ΑΛΛΑ, η βασική τους σύσταση είναι τελείως διαφορετική. Όπως ακριβώς δεν θα πλένατε το πρόσωπό σας με αφρόλουτρο (ελπίζω), το να βάζετε απλώς μια έξτρα στρώση της κρέμας ημέρας σας κάτω από τα μάτια είναι μάλλον απίθανο να έχει τα ίδια αποτελέσματα με μια στοχευμένη κρέμα ματιών.  

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές;

Οι κρέμες ματιών περιέχουν μικρότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών, καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτό και ευαίσθητο. Σκέψου το! Θα ήθελες η κρέμα ματιών σου να περιέχει το ίδιο ποσοστό ρετινόλης ή AHA με την ενυδατική σου. Μάλλον δεν είναι καλή ιδέα!

Μέσα σε μια κρέμα ματιών θα δεις να περιέχονται συστατικά που δε συναντάς σε μια ενυδατική προσώπου, όπως πχ η καφεΐνη. Η καφεΐνη συρρικνώνει τα αγγεία του αίματος και βοηθάει πολύ στη μείωση του πρηξίματος γύρω από τα μάτια. Επιλέγουμε προϊόντα που συνδυάζουν αντιοξειδωτικούς με ενυδατικούς, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικούς ή επανορθωτικούς παράγοντες 

Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να βάλουμε την κρέμα ματιών στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Eπιμένω πως η καθημερινή εφαρμογή από τα μέσα της δεκαετίας των 20 χρόνων μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. 

*Για την φροντίδα των ματιών μου χρησιμοποιώ και προτείνω την OPSIS EYE CREAM από την σειρά SKIN BOOSTERS της Juliette Armand γιατί με την τεχνολογία “Cosmetic Drones” προσφέρει στοχευμένη μεταφορά πεπτιδίων στην επιδερμίδα.

Opsis Eye Cream

Απόκτησε την

Αφήστε μια απάντηση

Καλέστε μας