Τελικά τα μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου καθαρίζουν σωστά;

Υπάρχουν πολλά κοινά που έχουμε εμείς οι αισθητικοί. Την αγάπη μας για τους πελάτες που φροντίζουν το δέρμα τους και ακολουθούν τις συμβουλές μας και το “μίσος” μας για τα υγρά καθαριστικά μαντηλάκια.

Τα καθαριστικά μαντηλάκια δεν αφήνουν τίποτα άλλο παρά ένα βρώμικο φίλμ στην επιφάνεια του δέρματος. Παρόλο που έχουν σχεδιαστεί για να είναι εύχρηστα,  δεν καθαρίζουν το δέρμα με τον τρόπο που πιστεύουμε.

Είναι αυτά τα προϊόντα  τόσο καταστροφικά για το δέρμα;

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όταν τα χρησιμοποιούμε σε τακτική βάση.

Γιατί με μαντηλάκι;

Τα κυριότερα πλεονέκτηματα από τα μαντηλάκια:

  • Είναι εύκολα στη χρήσης τους και μπορείς να τα έχεις μαζί σου.
  • Επίσης δεν χρειάζεσαι νερό για να τα χρησιμοποιήσεις.
  • Τα μαντηλάκια μπορούν να αποδειχθούν βολικά σε ταξίδια.
  • Μπορείς να διορθώσεις λάθη κατα τη διάρκεια του μακιγιάζ.

Από τι αποτελούνται τα μαντηλάκια;

Όλα τα μαντηλάκια είναι εμποτισμένα με κάποιο υγρό διάλυμα. 90-98% αυτού του υγρού είναι νερό. Ορισμένα μαντηλάκια καθαρισμού στοχεύουν σε μια συγκεκριμένη κατάσταση του δέρματος όπως η ακμή και συνήθως περιέχουν ένα συγκεκριμένο δραστικό συστατικό όπως το δημοφιλές BHA, το σαλικυλικό οξύ. Οι απλές αλκοόλες όπως το αλκοόλ Denat, η μεθυλισοθειαζολινόνη (MI) και το Triclosan φαίνεται να είναι τα πιο αξιοσημείωτα συστατικά . Δεν είμαι χημικός για να  εξετάσω κάθε συστατικό. Ωστόσο, μπορεί να ειπωθεί ότι τέτοια συστατικά μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία ή να ερεθίσουν πολλές φορές το δέρμα όταν η χρήση τους είναι πολύ συχνή.

Over-Exfoliation

Τρίβωντας με το μαντηλάκι ντεμακιγιάζ το δέρμα με πίεση, προκαλεί ελαφριά  απολέπιση στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως πρόβλημα εάν χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό κάθε τόσο, αλλά η καθημερινή τριβή με το μαντηλάκι μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Η υπερβολική απολέπιση του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, ξηρότητα, λεπτές γραμμές, ακμή κ.α.

456FB4D1 F9FE 4BC1 A659 B684628698BE
94121720 AF74 4202 B6C6 7FF6A691778F e1610379005407

Πώς τα μαντηλάκια επηρεάζουν το περιβάλλον μας;

Η επίδραση που έχουν τα μαντηλάκια στο περιβάλλον μας είναι κάτι που συζητείται συχνά. Η Water UK είπε ότι το 90% του υλικού που βρέθηκε σε αποχέτευσης το 2017 ήταν μαντηλάκια. Αυτά τα προϊόντα προκαλούν μακροπρόθεσμα προβλήματα για το θαλάσσιο περιβάλλον και τον ωκεανό καθώς συχνά πετούνται  στην τουαλέτα.

35ED9D7D D116 4EB0 AB5E ADF6B9AEECC9

Συμπέρασμα; Τα μαντηλάκια είναι πολύ πρακτικά, δεν ενδείκνυνται όμως για καθημερινή χρήση από μόνα τους. Είναι πολύ ενθαρυντικό οτι τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν φτιάξει την δική τους σωστή ρουτίνα καθαρισμού και φροντίδας δέρματος συμπεριλαμβάνοτας Καθαριστικό προσώπου και Λοσιόν καθαρισμόυ σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος.

3CBA775B 7682 481A A503 6BA96FE1E274

Αφήστε μια απάντηση

Καλέστε μας